در دو گردهمایی گذشته «ایران پلاسما»، با حضور متخصصان برجسته، تبادل ایدهها و خلق راهکارهای نوآورانه را تجربه کردیم.
اکنون زمان آن رسیده که گامی دیگر برداریم!
تلاقی دانش، سیاستگذاری و صنعت
این رویداد مهم، فرصتی بود برای هماندیشی میان فعالان صنعت پلاسما، سیاستگذاران، پزشکان، بیماران و اهداکنندگان.
دبیر علمی برنامه، ارائهای جامع در خصوص وضعیت جهانی صنعت پلاسما و نقشه راه توسعه این صنعت داشتند.
نماینده انجمن تأمینکنندگان پلاسما به موضوعات مهم روز صنعت و چالشهای پیش رو ازجمله نظارت کامل سازمان غذا و دارو بر فعالیتهای صنعتگران پلاسما، نقش سازمان غذا و دارو در برنامهریزی و سیاستگذاری برای داروهای پلاسمایی و لزوم شفافسازی در نقش رگولاتور و ضرورت بازبینی قیمتگذاری محصولات مشتق از پلاسما اشاره کردند.
ریاست سازمان غذا و دارو تأکید بر ایجاد تعادل میان نقدینگی و نیازهای کشور و همچنین نظارت یک نهاد رگولاتور بر صنعتگران داشتند که امروز ایننهاد سازمان غذا و دارو میباشد.
ریاست مرکز تحقیقات نقص ایمنی، پیشرفتهای تشخیصی و درمانی در بیماریهای نقص ایمنی تا چشمانداز آینده صنعت پلاسما را بررسی کردند.
در پنل آیندهپژوهی، مسیر طیشده، موانع پیشرو و نقشه راه آینده بررسی شد.
در سخنرانی ریاست اداره خون و فرآوردههای بیولوژیک سازمان غذا و دارو، به پیشرفتهای نظارتی بر صنعت پلاسما و تامین داروهای پلاسمایی پرداخته شد.
در پنلهای بعدی، چالشهای جمعآوری و پالایش پلاسما مورد بحث قرار گرفت.
دکتر نریمان صدری در سومین گردهمایی در چهار عنوان( تحت عنوان ۴ کلمه حرف حساب چالش های فراروی صنعت پلاسما را در حضور دکتر پیر صالحی رئیس سازمان غذا و دارو عنوان کرد.)
همچنین وی در طرح سوالات کلیدی خود از رئیس سازمان غذا و دارو ضمن رد اخبار خام فروشی خواست که نظر سازمان را درباره ” شائبه خام فروشی پلاسما” به صراحت اعلام گردد. وی همچنین در رابطه با مرجع نظارت بر صنعت پلاسما و طرح برخی مباحث در رابطه با دوگانگی این مرجعیت و یا ادعای مرجعیت سازمان انتقال از رئیس سازمان غذا و دارو سوال نمود.
تقدیر از پیشکسوتان و اهداکنندگان:
از دکتر نجفی عرب بهعنوان پیشکسوت صنعت و دکتر واشقانی بهعنوان چهره علمی تأثیرگذار تقدیر به عمل آمد.
نمایندگان بیماران نیز از دو اهداکننده مستمر پلاسما قدردانی کردند.
تاریخ: 13 ام دی ماه 1403
مکان: سالن رازی، دانشکده داروسازی دانشگاه تهران