تفکر سریع و کند: مقدمه

تفکر سریع و کند

هفته های شلوغی دارم درحالیکه فعالیت شرکتی که مدیرش هستم با چالشهای ارزی و بروکراسی بی انتهای اداری هر روز با بحران جدیدی همراه است در حال بستن یک قرارداد تجاری بزرگ و تاسیس یک کارخانه هستیم که می توانند فصل جدیدی برای فعالیت تیم ما باشند. همزمان در چندین شرکت دیگر مسئولیتهایی بر عهده دارم که زمان زیادی از من می گیرد اگر این فعالیتها را با طراحی دوره ای آکادمیک برای دانشجویان و آغاز به کار دو استارت آپ که در آن هم سرمایه گذارهستم و مسئولیت راهبری دارم همراه کنید می توانید حس کنید چرا در میانه هفته یک روز بعد از ظهر ذهنم کاملا قفل شد. اصلا نمی توانستم تحلیل عمیق برای مسئله ای پیچیده که در حال طراحی راه حل آن بودم داشته باشم. رفتم کنار پنجره قدی دفتر کارم و به حرکت ماشینها در بزرگراه که تصویر متحرک روبروی من است خیره شدم. روزها بود فقط بصورت خودکار فکر و عمل می کردم. تصمیم گیری های کاری ام سریع و بدون تعمق در نتایج طولانی مدت آنها بود و تلاش می کردم سریعترین تصمیم را بگیرم تا بتوانم زمان داشته باشم که ده ها تصمیم دیگر در روز بگیرم. یاد کتاب دانیل کانمن که چند سال پیش خوانده بودم افتادم “تفکر سریع و کند” این کتاب خلاصه تحقیق اوست در ارتباط با دوگانگی میان سیستم های تفکر. سیستم 1 سریع شهودی و احساسی است و سیستم 2 آهسته تر خودخواسته تر و منطقی تر است.

این کتاب بحث می کند که ما با تغییر چارچوب پرسشها و جایگزین کردن پرسشهای ساده تر چطور در تصمیم گیری های مربوط به زندگی و تجارت به بینش و شهود خود بیش از حد اطمینان می کنیم و موجب می شود تصمیمات نادرست بگیریم و چطور با شناخت پیش داوری های ذهنی از اشتباهات اجتناب کنیم.

تصمیم گرفتم این کتاب را دوباره بخوانم و تجربیات زیسته و خطاهای شناختی و تصمیم گیری که تجربه کرده ام را با شما در میان بگذارم. امیدوارم برای شما هم مفید باشد.

در این کتاب دو سیستم تفکر با شماره های 1 و 2 تمیز داده شده اند تا راحت تر برای تمرین در ذهن بمانند من به سلیقه خود کلمه سیستم را در تمرینات ام به اسم خودم تغییر دادم شاید برای شما هم پیشنهاد جالبی باشد. در تجربه این هفته با انباشت تصمیماتی که سریع باید گرفته می شدند عملا سیستم 2 یا نریمان 2 را از کار انداختم و با تکیه بر ادراکات پایه و تجربیات شناختی گذشته ام و فقط با سیستم 1 یا نریمان 1 فکر کردم. اشکال این شیوه این است که برای محاسبات پیچیده و تجربیات عمیق در طراحی راه حلهای تجاری نریمان 2 کارآمد است و باید راهکاری پیدا کنم که بتوانم خروجی نریمان 1 را با تحلیل نریمان 2 بیامیزم تا از اشتباهات احتمالی جلوگیری شود. اولین تمرین برای هفته پیش رو این است که کمی آهسته تر مشاهده گر خود باشم و توجه کنم که کدام یک از اعمال یا تفکرات من توسط نریمان 1 و یا نریمان 2 کنترل می شوند.

“این واکنش نریمان 1 بود پیش از آنکه خطر محقق شود به آن واکنش داد”

“این نریمان 1 است که صحبت می کند سرعت ام را کم کنم و بگذارم نریمان 2 اختیار را در جلسه به دست بگیرد”

با من همراه باشید.

ترغیب – هفتم: کمبود

ترغیب – ششم: اقتدار

ترغیب – پنجم: علاقه داشتن

ترغیب – چهارم: تایید اجتماعی

ترغیب – سوم: تعهد و ثبات

ترغیب – دوم: عمل متقابل

ترغیب – اول: اصل تضاد

tree day

مراسم روز درختکاری در مدرسه ۱۱۲ ایران‌من

در پایان این مراسم، با مشارکت دانش‌آموزان مدرسه،نهال‌های تهیه‌شده توسط اتاق در باغچه‌های حیاط مدرسه کاشته شد تا نمادی از توسعه پایدار و آینده‌ای سبز باشد.
treee

کاشت نهال در توانبخشی اتیسم نویان

فرشتگان کوچک درخت آرزوهایشان را به ما نشان دادند و ماهم قول دادیم در حد توان با برآورده کردن آرزوهای کوچکشان لبخندی را میهمان صورت زیبایشان کنیم.
nariman sadri

سخنرانی پایان سال دارو ۱۴۰۳

مرکز گرگان با موافقت اصولی سازمان غذا و دارو ساخته شده، اما خبردار شدیم که در صورتی که این مرکز سه‌شنبه افتتاح شود، چهارشنبه توسط سازمان انتقال خون بسته خواهد شد!

کنفرانس پایان سال دارو

سخنرانی دکتر نریمان صدری با موضوع رگولاتوری کارآمد و توسعه زیست‌فن‌آوری در بخش سوم برنامه خواهد بود. پنجشنبه دوم اسفند ماه در سومین دوره کنفرانس پایان سال دارو منتظر دیدار شما هستیم.
longeviti

استرس نداشته باش!

فکر می‌کنی بدنت هم با سرعت شناسنامه‌ات پیر میشه؟ تحلیل عمیق وضعیت سلامت و لانجویتی، رژیم مکمل‌های شخصی شما و پشتیبانی تیم پزشکی برای شروع سبک زندگی سالم.
plasma

گردهمایی سوم «ایران پلاسما»

تلاقی دانش، سیاست‌گذاری و صنعت این رویداد مهم، فرصتی بود برای هم‌اندیشی میان فعالان صنعت پلاسما، سیاست‌گذاران، پزشکان، بیماران و اهداکنندگان. دبیر علمی برنامه، ارائه‌ای جامع در خصوص وضعیت جهانی صنعت پلاسما و نقشه راه توسعه این صنعت داشتند. نماینده انجمن تأمین‌کنندگان پلاسما
iajcc

سلسله نشست های تجاری-اقتصادی

دكتر نريمان صدرى، رئيس هيت مديره اتاق مشترك بازرگانى ايران و اتريش؛ مدير عامل شركت درمان آرا: صادرات دانش بنيان، بررسى روابط تجارى با اروپا در حوزه دارو
رویداد بقا

معمای بقا

آیا برای آینده‌ای که تغییرات سریع و غیرقابل پیش‌بینی آن را شکل می‌دهند، آماده‌ایم؟ تاب‌آوری فردی و اجتماعی و در نتیجه آن تاب‌آوری کسب‌و‌کار، کلید موفقیت در عصر انقلاب صنعتی چهارم است. با شبکه‌سازی قوی و تبادل دانش، می‌توانیم به چالش‌های پیچیده عصر حاضر پاسخ داده، رویکرد حل مسئله را در خود تقویت کرده و در نهایت کسب‌وکارها و جامعه خود را برای آینده‌ای بهتر آماده کنیم. رویداد اول از مجموعه رویدادهای تاب‌آوری در عصر انقلاب صنعتی چهارم
پیدا و پنهان صنعت پلاسما

پیدا و پنهان صنعت پلاسما

سه شنبه ۲۹ آبان ساعت ۲۰ شبکه سلامت سیما
آینده‌پژوهی هوش مصنوعی

آینده‌پژوهی هوش مصنوعی

دکتر نریمان صدری: هوش مصنوعی به کمک پزشکان می‌آید، اما جایگزین آنها نخواهد شد.
طرح درهای باز صنعت

رونمایی از طرح درهای باز صنعت

سه‌شنبه سی‌ام مرداد، همزمان با هفته کارآفرینی، به ابتکار اتاق مشترک بازرگانی ایران و اتریش از طرح درهای باز صنعت رونمایی گردید.
برگزاری مجمع‌عمومی عادی سالیانه و فوق العاده

مجمع‌ عمومی عادی سالیانه

مجمع‌عمومی عادی سالیانه و مجمع عمومی فوق العاده اتاق مشترک بازرگانی ایران و اتریش بعدازظهر روز چهار شنبه 20 تیرماه 1403 با حضور هیئت‌مدیره و هموندان اتاق مشترک بازرگانی ایران و اتریش برگزار گردید.
نشست هیئت مدیره

نشست هیئت مدیره

نشست هیئت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و اتریش با مدیران اجرایی کارگروه های اتاق
نمایشگاه ایران اکسپو

سخنرانی در نمایشگاه ایران اکسپو

روز دوشنبه مورخ ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ اعضای محترم هیئت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و اتریش در نمایشگاه ایران اکسپو ۱۴۰۳ حضور بعمل آوردند.
رمزارزها، فراتر از مرزها

رمزارزها، فراتر از مرزها

رویداد آموزشی "رمزارزها، فراتر از مرزها" روز دوشنبه مورخ ۴ دی ماه ۱۴۰۲ در خانه کارمان پاسداران برگزار شد.
امضای تفاهم نامه

نشست اتاق مشترک با اتاق تهران

جلسه هم اندیشی و امضای تفاهم نامه همکاری مشترک میان اتاق مشترک بازرگانی ایران و اتریش و اتاق بازرگاني، صنایع، معادن و کشاورزی تهران
اعضای هیئت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و اتریش با UNICEF

نشست اتاق مشترک با UNICEF

روز چهارشنبه، مورخ ۱۸ بهمن ماه ۱۴۰۲، نشست مشترکی میان اعضای محترم هیئت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و اتریش و مدیریت سازمان UNICEF، جناب آقای ناندی و همکارانشان برگزار گردید.
سالگرد تاسیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و اتریش

ششمین سالگرد اتاق مشترک

روز دوشنبه مورخ ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۲، مراسم ششمین سالگرد تاسیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و اتریش برگزار شد.
zeenome

زینوم لانجویتی

در این ویدیو، بنیانگذاران زینوم (دکتر بهروز تهرانی، دکتر نریمان صدری و دکتر درسا جلائی) از لانجویتی و سرویس زینوم صحبت می‌کنند.
ایران پلاسما

گردهمایی دوم «ایران پلاسما»

در آخرین روز پاییز 1402 دومین گردهمایی ایران پلاسما با حضور فعالان صنعت پلاسما برگزار شد. در این گردهمایی تمرکز اصلی بر اهمیت ویژه تامین پلاسما و دارو های مشتق از آن و همچنین نقش حیاتی این فراورده در بازیابی سلامت بیماران بود. در واپسین روز های سال 1402 و در آستانه فرا رسیدن سال […]

استارتاپ

کارگاه من یک استارتاپ هستم

اولین کارگاه حضوری یکروزه آموزشی و تخصصی: «من یک استارتاپ هستم.» در (حوزه سلامت) سرفصل موضوعات و بخشهای کارگاه: درسهایی از ۷۴ کارآفرین بزرگ ایرانی درس هایی برای پرهیز از تعارضات و اختلاف در کسب و کارهای نوپا معرفی کلینیک استارتاپ انجمن شرکت های دانش بنیان حوزه سلامت استان تهران پنل انتقال تجربه شناخت بازار […]

همایش فعالان اقتصادی در اتریش

در این همایش دکتر مایکل اوتر رئیس بخش تجارت خارجی اتاق فدرال اقتصادی، دکتر نریمان صدری نایب‌رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و اتریش، کریستف گرابمایر رایزن اقتصادی سفارت اتریش در ایران به ایراد سخنرانی پرداختند. در بخشی از این نشست نریمان صدری ضمن اشاره به تاریخچه همکاری‌های دوجانبه بین ایران و اتریش، به تبیین ظرفیت‌های […]

سیاست گذاری کسب و کار سلامت

قبل از انقلاب اداره امور مرتبط با دارو بر عهده وزارت بهداری بود و اولین قانون مرتبط با این حوزه در سال 1334 با عنوان قانون مقررات امور پزشکی و دارویی و مواد خوردنی و آشامیدنی مصوب شد که در سال 1346 اصلاحیه ای نیز داشته است از آن زمان قانون گذاری جدی ای در […]

گردهمایی-ایران-پلاسما-4-768x512

گردهمایی اول «ایران پلاسما»

داروهای مشتق از پلاسما، داروهایی هستند که زندگی بیماران وابسته به تامین و مصرف این داروها است و جایگزین ندارند، تنها امید بیماران برای درمان موثر، مصرف این داروهااست. از این جهت شاید بتوانیم اهمیت این صنعت را به صورت ساده بیان کنیم.

هفتمین مسابقه سالانه اسکی خیریه

هفتمین مسابقه خیریه به جهت تامین هزینه ی داروهای کودکان مبتلا به سرطان تحت حمایت محک برگزار میشود.
نریمان صدری

Startup Avenue

Startup Avenue | نریمان صدری عضو هیات مدیره مجمع تشکل‌های دانش‌بنیان ایران پیرامون جایگاه بخش خصوصی در قانون جهش تولید دانش‌بنیان گفت: اینگونه انتظار می‌رفت که در تبیین آیین‌نامه‌ها مورد مشاوره قرار بگیریم که تا الان اینگونه بوده است، اما این مشاوره‌ها ساختارمند نیست؛ از این رو، انتظار داریم نهادهای دولتی و عمومی فضای تعامل […]

پنل سياست گذارى در سلامت

در شش ماه گذشته شانس این را داشتم که با جمعی از استعداد های درخشان صنعت سلامت در اولین دوره ی عالی مدیریت کسب و کار های سلامت همسفر شوم امروز فارغ التحصیلی این عزیزان بود و برای این روز پنل سیاست گذاری و تاثیر گذاری در صنعت سلامت را برنامه ریزی کرده بودیم . […]