اتریش

اتریش

چند هفته ای برای نوشتن تمرکز نداشتم مشغول تغییر موقت خانه ام بودم تا بازسازی تمام شود. در این مدت فرصتی داشتم تا با هیات تجاری به اتریش سفر کنم و تجربه ای جدید داشته باشم.

برای اولین بار نبود که وین را می دیدم دفعات قبلی بیشتر محو تماشای زیبایی های بصری این شهر زیبا شده بودم ولی این بار فرصتی شد تا کمی تجربه زیسته عمیق تری داشته باشم.

کشوری با نه میلیون نفر جمعیت که در طول تاریخ بین حکومتهای منطقه ای مختلف دست به دست شده ولی عمق ریشه فرهنگ، هنر و آداب و رسوم آن به هزار سال می رسد. در دوره ای از تاریخ اقوام ساکن در منطقه بسیار قدرت گرفتند و امپراتوری بزرگی را بوجود آوردند که برای چند قرن کنترل مرکز اروپا را در دست داشت. این کشور آغازگر جنگ جهانی اول بود و زادگاه آدولف هیتلر و به شکل کاملا متضادی پایتخت موسیقی و هنر در اروپا!

در این سفر به دنبال پاسخ به یک سوال بودم چگونه کشور کوچکی در قلب اروپا توانسته پایتختی داشته باشد که سالهاست در بین سه شهر برتر دنیا برای زندگی کردن است و چگونه اقتصادی دارد که با وجود کوچکی کشور و محدودیت منابع، تولید ناخالص ملی به بزرگی تقریبا نصف ایران دارد و هر اتریشی سهمی پنج برابر هر ایرانی از این ثروت ملی دارد؟

اتریش یکی از صنعتی ترین کشورهای دنیاست. ده ها سال است مردم این کشور که منابع طبیعی برای استخراج و فروش خام آن نداشتند یادگرفتند که برای خلق ثروت چگونه در صنایع خود ارزش آفرینی کنند و تمامی ساز و کارهای ملی برای این هدف شکل گرفته اند. سفارتخانه های اتریش در سرتاسر دنیا خانه های اقتصاد است سفرای اتریش ماموریت دارند تا فارغ از سر و صداهای ایدئولوژیک و سیاسی در فضای بین المللی به دنبال مشتری باشند.

سالانه فروش بیش از 100 میلیارد یورو ماشین آلات صنعتی و قطعات آنها و بیش از 30 میلیارد یورو قطعات فلزی و پلاستیکی ساخته شده از مواد معدنی که هیچکدام در این کشور استخراج نشده اند ماموریت سفرای این کشور است و البته ساز و کاری موازی سفارتخانه که کنسولگری اقتصادی این کشور در دیگر نقاط است و بیش از 100 شعبه و هزاران کارمند دارد به سفرا کمک می کند تا در فضای رقابت بین المللی اطمینان حاصل کنند دسترسی به مشتریان برای صنایع اتریشی همواره وجود دارد. البته نکته بسیار جالب این ساختار این است که هزینه آن از مالیاتی می آید که مردم اتریش به دولت پرداخت می کنند و چون موضوعات نیروی کار و اقتصاد صنعتی اتریش مهمترین دغدغه مردم این کشور است طبیعتا دولتهایی توسط مردم انتخاب می شوند که بتوانند توسعه روزافزون کشور را ادامه دهند. اتریشی ها به خوبی آموخته اند برای اینکه بتوانی در اوج بمانی باید با تغییرات همراه باشی. صنعت و دانشگاه در این کشور به انقلاب صنعتی چهارم ورود کرده اند. در این سفر فرصت داشتم بیاموزم که چگونه هوش مصنوعی و انقلاب اطلاعات به صنعت ورود کرده است و البته چه چابک دانشگاههای این کشور خود را با فضای جدید استارت آپی هم آوا کرده اند یکی از مثالهای آن میزبانی دانشگاه وین برای بزرگترین رویداد استارت آپی دانشجویی در اروپا جشنواره “خیابان” است. در راستای توسعه پایدار، اتریش یکی از رهبران جهانی در ایجاد صنایع سبز است از پانلهای خورشیدی تا سیستمهای پالایش آلاینده های محیطی و این مهم با انتخاب و قدرت دادن به حزب سبز نمود عینی نیز دارد. تمامی اینها در کنار میزبانی ده ها سازمان بین المللی و مذاکرات مهم جهانی همچون مذاکرات هسته ای ایران که دروازه ورود اتریش به معادلات بین المللی است نمود هوشمندی این ملت است.

البته در کنار صنعت دومین منبع درآمد اتریش توریست بین المللی است و به خصوص در شهر وین که 20 درصد جمعیت اتریش در آن ساکن هستند همه شهر یک هدف بیشتر ندارند چه کنیم تا جذابیت شهر برای توریست در مقابل هزاران انتخاب دیگری که می تواند داشته باشد بالا بماند. از حفظ معماری شهر تا ایجاد خدمات جدید به گردشگران بر اساس ترندهای روز و تا میزبانی بزرگترین جشنواره های جهانی و همه این تلاش برای اینکه فرصت بازدید از کافه ها، خیاطی ها و کوچه پس کوچه های وین برای میلیونها نفر در سال باشد خیاطی را مخصوصا ذکر کردم دوستانی که من را از نزدیک می شناسند می دانند عاشق لباس هستم و تا به حال شهری را ندیده بودم که اینقدر خیاطی محلی داشته باشد و برای من مردم وین به شکل چشم نوازی خوش پوش بودند. البته وقتی در بازار رقابتی جهانی بخواهی جایگاه خود را حفظ کنی حتی در زمان پاندمی، لازم است هوشمندانه سرمایه گذاری کنی برای این منظور در وین یکی از راحت ترین تجربیات انجام تست کرونا را دارید می توانید به یکی از ده ها کیوسک خیابانی مراجعه کنید و تست بدهید و در مدت چند ساعت جواب تست خود را روی موبایل خود دریافت می کنید و اگر استرس گشت و گذار در شهر با تورهای شلوغ را دارید می توانید از اسکوترهای برقی تک نفره و البته اپلیکشن همراه آن برای یک تجربه ایمن و لذت بخش بهره ببرید.

تجربه من تماما مثبت نبود و در خاطر خواهم داشت که اتریش یکی از کشورهایی بود که در بحران پناهندگان سوری به اروپا سیاستی پر انتقاد را برگزید ولی این هم صدایی یک ملت و تلاش آنها در مسیر توسعه چیزی نبود که از آن بگذرم و تجربه زیسته من را غنی نسازد و مثال دیگری بود از اینکه ملتها چگونه شکست میخورند و چگونه پیروز می شوند.

ترغیب – هفتم: کمبود

ترغیب – ششم: اقتدار

ترغیب – پنجم: علاقه داشتن

ترغیب – چهارم: تایید اجتماعی

ترغیب – سوم: تعهد و ثبات

ترغیب – دوم: عمل متقابل

ترغیب – اول: اصل تضاد

tree day

مراسم روز درختکاری در مدرسه ۱۱۲ ایران‌من

در پایان این مراسم، با مشارکت دانش‌آموزان مدرسه،نهال‌های تهیه‌شده توسط اتاق در باغچه‌های حیاط مدرسه کاشته شد تا نمادی از توسعه پایدار و آینده‌ای سبز باشد.
treee

کاشت نهال در توانبخشی اتیسم نویان

فرشتگان کوچک درخت آرزوهایشان را به ما نشان دادند و ماهم قول دادیم در حد توان با برآورده کردن آرزوهای کوچکشان لبخندی را میهمان صورت زیبایشان کنیم.
nariman sadri

سخنرانی پایان سال دارو ۱۴۰۳

مرکز گرگان با موافقت اصولی سازمان غذا و دارو ساخته شده، اما خبردار شدیم که در صورتی که این مرکز سه‌شنبه افتتاح شود، چهارشنبه توسط سازمان انتقال خون بسته خواهد شد!

کنفرانس پایان سال دارو

سخنرانی دکتر نریمان صدری با موضوع رگولاتوری کارآمد و توسعه زیست‌فن‌آوری در بخش سوم برنامه خواهد بود. پنجشنبه دوم اسفند ماه در سومین دوره کنفرانس پایان سال دارو منتظر دیدار شما هستیم.
longeviti

استرس نداشته باش!

فکر می‌کنی بدنت هم با سرعت شناسنامه‌ات پیر میشه؟ تحلیل عمیق وضعیت سلامت و لانجویتی، رژیم مکمل‌های شخصی شما و پشتیبانی تیم پزشکی برای شروع سبک زندگی سالم.
plasma

گردهمایی سوم «ایران پلاسما»

تلاقی دانش، سیاست‌گذاری و صنعت این رویداد مهم، فرصتی بود برای هم‌اندیشی میان فعالان صنعت پلاسما، سیاست‌گذاران، پزشکان، بیماران و اهداکنندگان. دبیر علمی برنامه، ارائه‌ای جامع در خصوص وضعیت جهانی صنعت پلاسما و نقشه راه توسعه این صنعت داشتند. نماینده انجمن تأمین‌کنندگان پلاسما
iajcc

سلسله نشست های تجاری-اقتصادی

دكتر نريمان صدرى، رئيس هيت مديره اتاق مشترك بازرگانى ايران و اتريش؛ مدير عامل شركت درمان آرا: صادرات دانش بنيان، بررسى روابط تجارى با اروپا در حوزه دارو
رویداد بقا

معمای بقا

آیا برای آینده‌ای که تغییرات سریع و غیرقابل پیش‌بینی آن را شکل می‌دهند، آماده‌ایم؟ تاب‌آوری فردی و اجتماعی و در نتیجه آن تاب‌آوری کسب‌و‌کار، کلید موفقیت در عصر انقلاب صنعتی چهارم است. با شبکه‌سازی قوی و تبادل دانش، می‌توانیم به چالش‌های پیچیده عصر حاضر پاسخ داده، رویکرد حل مسئله را در خود تقویت کرده و در نهایت کسب‌وکارها و جامعه خود را برای آینده‌ای بهتر آماده کنیم. رویداد اول از مجموعه رویدادهای تاب‌آوری در عصر انقلاب صنعتی چهارم
پیدا و پنهان صنعت پلاسما

پیدا و پنهان صنعت پلاسما

سه شنبه ۲۹ آبان ساعت ۲۰ شبکه سلامت سیما
آینده‌پژوهی هوش مصنوعی

آینده‌پژوهی هوش مصنوعی

دکتر نریمان صدری: هوش مصنوعی به کمک پزشکان می‌آید، اما جایگزین آنها نخواهد شد.
طرح درهای باز صنعت

رونمایی از طرح درهای باز صنعت

سه‌شنبه سی‌ام مرداد، همزمان با هفته کارآفرینی، به ابتکار اتاق مشترک بازرگانی ایران و اتریش از طرح درهای باز صنعت رونمایی گردید.
برگزاری مجمع‌عمومی عادی سالیانه و فوق العاده

مجمع‌ عمومی عادی سالیانه

مجمع‌عمومی عادی سالیانه و مجمع عمومی فوق العاده اتاق مشترک بازرگانی ایران و اتریش بعدازظهر روز چهار شنبه 20 تیرماه 1403 با حضور هیئت‌مدیره و هموندان اتاق مشترک بازرگانی ایران و اتریش برگزار گردید.
نشست هیئت مدیره

نشست هیئت مدیره

نشست هیئت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و اتریش با مدیران اجرایی کارگروه های اتاق
نمایشگاه ایران اکسپو

سخنرانی در نمایشگاه ایران اکسپو

روز دوشنبه مورخ ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ اعضای محترم هیئت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و اتریش در نمایشگاه ایران اکسپو ۱۴۰۳ حضور بعمل آوردند.
رمزارزها، فراتر از مرزها

رمزارزها، فراتر از مرزها

رویداد آموزشی "رمزارزها، فراتر از مرزها" روز دوشنبه مورخ ۴ دی ماه ۱۴۰۲ در خانه کارمان پاسداران برگزار شد.
امضای تفاهم نامه

نشست اتاق مشترک با اتاق تهران

جلسه هم اندیشی و امضای تفاهم نامه همکاری مشترک میان اتاق مشترک بازرگانی ایران و اتریش و اتاق بازرگاني، صنایع، معادن و کشاورزی تهران
اعضای هیئت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و اتریش با UNICEF

نشست اتاق مشترک با UNICEF

روز چهارشنبه، مورخ ۱۸ بهمن ماه ۱۴۰۲، نشست مشترکی میان اعضای محترم هیئت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و اتریش و مدیریت سازمان UNICEF، جناب آقای ناندی و همکارانشان برگزار گردید.
سالگرد تاسیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و اتریش

ششمین سالگرد اتاق مشترک

روز دوشنبه مورخ ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۲، مراسم ششمین سالگرد تاسیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و اتریش برگزار شد.
zeenome

زینوم لانجویتی

در این ویدیو، بنیانگذاران زینوم (دکتر بهروز تهرانی، دکتر نریمان صدری و دکتر درسا جلائی) از لانجویتی و سرویس زینوم صحبت می‌کنند.
ایران پلاسما

گردهمایی دوم «ایران پلاسما»

در آخرین روز پاییز 1402 دومین گردهمایی ایران پلاسما با حضور فعالان صنعت پلاسما برگزار شد. در این گردهمایی تمرکز اصلی بر اهمیت ویژه تامین پلاسما و دارو های مشتق از آن و همچنین نقش حیاتی این فراورده در بازیابی سلامت بیماران بود. در واپسین روز های سال 1402 و در آستانه فرا رسیدن سال […]

استارتاپ

کارگاه من یک استارتاپ هستم

اولین کارگاه حضوری یکروزه آموزشی و تخصصی: «من یک استارتاپ هستم.» در (حوزه سلامت) سرفصل موضوعات و بخشهای کارگاه: درسهایی از ۷۴ کارآفرین بزرگ ایرانی درس هایی برای پرهیز از تعارضات و اختلاف در کسب و کارهای نوپا معرفی کلینیک استارتاپ انجمن شرکت های دانش بنیان حوزه سلامت استان تهران پنل انتقال تجربه شناخت بازار […]

همایش فعالان اقتصادی در اتریش

در این همایش دکتر مایکل اوتر رئیس بخش تجارت خارجی اتاق فدرال اقتصادی، دکتر نریمان صدری نایب‌رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و اتریش، کریستف گرابمایر رایزن اقتصادی سفارت اتریش در ایران به ایراد سخنرانی پرداختند. در بخشی از این نشست نریمان صدری ضمن اشاره به تاریخچه همکاری‌های دوجانبه بین ایران و اتریش، به تبیین ظرفیت‌های […]

سیاست گذاری کسب و کار سلامت

قبل از انقلاب اداره امور مرتبط با دارو بر عهده وزارت بهداری بود و اولین قانون مرتبط با این حوزه در سال 1334 با عنوان قانون مقررات امور پزشکی و دارویی و مواد خوردنی و آشامیدنی مصوب شد که در سال 1346 اصلاحیه ای نیز داشته است از آن زمان قانون گذاری جدی ای در […]

گردهمایی-ایران-پلاسما-4-768x512

گردهمایی اول «ایران پلاسما»

داروهای مشتق از پلاسما، داروهایی هستند که زندگی بیماران وابسته به تامین و مصرف این داروها است و جایگزین ندارند، تنها امید بیماران برای درمان موثر، مصرف این داروهااست. از این جهت شاید بتوانیم اهمیت این صنعت را به صورت ساده بیان کنیم.

هفتمین مسابقه سالانه اسکی خیریه

هفتمین مسابقه خیریه به جهت تامین هزینه ی داروهای کودکان مبتلا به سرطان تحت حمایت محک برگزار میشود.
نریمان صدری

Startup Avenue

Startup Avenue | نریمان صدری عضو هیات مدیره مجمع تشکل‌های دانش‌بنیان ایران پیرامون جایگاه بخش خصوصی در قانون جهش تولید دانش‌بنیان گفت: اینگونه انتظار می‌رفت که در تبیین آیین‌نامه‌ها مورد مشاوره قرار بگیریم که تا الان اینگونه بوده است، اما این مشاوره‌ها ساختارمند نیست؛ از این رو، انتظار داریم نهادهای دولتی و عمومی فضای تعامل […]

پنل سياست گذارى در سلامت

در شش ماه گذشته شانس این را داشتم که با جمعی از استعداد های درخشان صنعت سلامت در اولین دوره ی عالی مدیریت کسب و کار های سلامت همسفر شوم امروز فارغ التحصیلی این عزیزان بود و برای این روز پنل سیاست گذاری و تاثیر گذاری در صنعت سلامت را برنامه ریزی کرده بودیم . […]